En Son Yazılar
Travian INT
Ana Sayfa » FIFA Online » FIFA Online 3 Hata ve Çözümleri
fifa online 3 nedir

FIFA Online 3 Hata ve Çözümleri

 

FIFA Online 3 oyununda karşılaştığınız en yaygın hatalar ve önerilen çözümleri aşağıda bulabilirsiniz.

1. HATA – Error: “Can not run FIFA Online 3 in single core CPU”
ÇÖZÜM – Kullandığınız CPU modelinin en az Core 2 Duo veya daha yüksek olmalıdır.

2. HATA – Error: “Shader Model 3.0 and cannot run game with current graphic card”
ÇÖZÜM – Ekran kartınızı sürücü dosyalarını güncelleyerek ve en son Direct X versiyonunu yükleyerek oyunu tekrar başlatın. Eğer oyun hala başlamıyor ise maalesef ekran kartınız FIFA Online 3’ü desteklemiyordur.

3. HATA – Error: Problem with Resolution and Direct 3D Device
ÇÖZÜM – Ekran kartı ile alakalı çözünürlük problemini çözmek için aşağıdaki adımları izlemelisiniz:
– Grafik dosyalarını buradan indirin
– Dosyayı açıp oyunun yükleme klasörüne kopyalayın
– Bu klasörden graphics.ini dosyasını bir düzenleme aracı ile açarak hali hazırdaki ekran çözünürlüğünüz ile aynı şekilde değiştirin, örnek olarak:

FULLSCREEN=0
SCREEN_WIDTH=800
SCREEN_HEIGHT=600
RENDERING_QUALITY=1
BRIGHTNESS=4
CONTRAST=4
MULTISAMPLE=0
CROWD_HIDE=0

Eğer oyun hala başlamıyor ise maalesef ekran kartınız FIFA Online 3’ü desteklemiyordur.

4. HATA – Error: “VC++” Run time Error
ÇÖZÜM – Bilgisayarınıza C++ yükleyin: Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015

5. HATA – Error: Press Any Key to Continue
ÇÖZÜM – Bu sorun büyük bir ihtimalle kullandığınız internet bağlantısı ile ilgilidir. Bağlantınızı kontrol edin ve Garena Messenger ve FIFAZF.exe programlarının güvenlik duvarı tarafından engellenmediğinden emin olun.

fifaonline3 hyuna

6. HATA – Error: Black screen – Siyah Ekran
ÇÖZÜM – Bu durumu engellemek için oyunu açtıktan sonra küçültüp başka programı açmaktan ve Windows’taki diğer programlara geçiş yapmaktan kaçının.

7. HATA – Error: Error in recognising server information – sunucu tanıma sorunu
ÇÖZÜM – Bu sorun büyük bir ihtimalle kullandığınız internet bağlantısı ile ilgilidir. Bağlantınızı kontrol edin ve Garena Messenger ve FIFAZF.exe programlarının güvenlik duvarı tarafından engellenmediğinden emin olun.

8. HATA – Error: Authentication Error! Request timeout – Yetki hatası, istek süresi doldu
ÇÖZÜM – Bu sorun büyük bir ihtimalle kullandığınız internet bağlantısı ile ilgilidir. Bağlantınızı kontrol edin ve Garena Messenger ve FIFAZF.exe programlarının güvenlik duvarı tarafından engellenmediğinden emin olun.

9. HATA – Error: Unable to patch/update FIFA Online 3 – Güncelleme hatası
ÇÖZÜM – Eğer program otomatik olarak güncellemeleri başlatmıyor ise, oyun sitesi üzerinden FIFA Online 3 Download sayfasından güncellemeyi kendiniz indirerek yükleyin. Ayrıca güncellemeyi doğru klasöre yaptığınızdan emin olun. Eğer güncelleme sorunu hala devam ediyorsa oyun ve Garena programını da kaldırıp tekrar kurun.

10. HATA – Error: Problems with Visual Settings (Game Resolution/Graphic Quality) – Görsel Ayar Sorunu
ÇÖZÜM – Sorunu halletmek için eğer çift işlemcili grafik kartınız var ise aşağıdaki adımları izleyin:
– Ekran kartınızın kontrol panelini açın (örnek: NVIDIA Control Panel).
– Bu programdan fifazf.exe dosyasını tanımlamaya çalışın.

Sorun devam ederse ekran kartınızı güncellemeniz gerekebilir.

11. HATA – Error: Unable to play multiplayer matches – multiplayer maç oynayamamak
ÇÖZÜM – Sorunu halletmek için internet bağlantınız oyunu engelleyebilir olabileceğinden, aşağıdaki portları güvenlik duvarından izin vermeniz gerekmektedir.
– TCP: 443,7777, 7778, 6316, 6318, 6320, 6322, 6324, 6326, 6328, 6330, 6332, 6334
– UDP: 6317, 6319, 6321, 6323, 6325, 6327, 6329, 6331, 6333, 6325,16316, 16318, 16320, 16322, 16324, 16326, 16328, 16330, 16332, 16334

fifaonline3

 

12. HATA – Garena şifremi unuttum, nasıl yenilerim?

FIFA Online 3 oynamak için kullanmanız gereken Garena programındaki hesabınızın şifrenizi bu linkten yenileyebilirsiniz: http://www.garena.sg/forgot/

13. HATA – Hackshield Code Errors – FIFA Online 3 Numaralı Kod Hataları

ÇÖZÜM: Fifa Online 3 forumunda yer alan hata kod ve çözümlerini inceleyebilirsiniz: http://forum.fo3.garena.com/showthread.php?69496-HackShield-Error-Messages-and-Solutions

14. HATA – Başka bir sorun ile karşılaşıyorum, nereden yardım alabilirim? 

Oyun yayıncısının kendi sitesi üzerinden İngilizce olarak e-posta atabilir veya canlı olarak destek alabilirsiniz: http://www.garena.sg/support/

Ayrıca FIFA Online 3 forumu üzerinden yine İngilizce olarak yazılmış olan konuları inceleyebilirsiniz: http://forum.fo3.garena.com/

Garena Plus programını yükledim, FIFA Online 3 oyunu neden gözükmüyor?

FIFA Online 3 Dil ve Ülke Nasıl Değiştirilir?

FIFA Online 3 Nasıl İngilizce Oynanır?

Sorunlarının çözümü için diğer yazımızı inceleyebilirsiniz.

FIFA Online 3 oyununun kurulumu için ise bu yazımızı okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

kinguin ucuz oyunlar satin al

Kinguin ile İndirimli Oyunlar Alın

  Kinguin sitesi benzerleri gibi Steam, Uplay, origin ve diğer platformlar için oyunların dijital anahtarlarının …

Yorum Yazın